Menu
160.000 erfgoedstukken online
Digitalisering
donderdag 19 april 2018

In 1999 kwam de eerste website van Liberaal Archief/Liberas online. Bijna twee decennia lang werd verder gebouwd aan deze website. Om aan de wensen van de hedendaagse gebruiker tegemoet te komen drong een aanpassing en modernisering zich op. Deze vernieuwing werd gekoppeld aan de invoering van het digitaal collectiebeheerssysteem Atlantis.

Met de slagzin 160.000 erfgoedstukken online als uitgangspunt, zijn de collecties van Liberaal Archief/Liberas nu gemakkelijker online doorzoekbaar. Een aantal deelcollecties werden – mede dankzij de steun van de erfgoedgemeenschap en van vrijwilligers – gedigitaliseerd en zijn nu al via de nieuwe website in detail te bezichtigen. De komende jaren zullen meer erfgoedstukken worden toegevoegd.

De nieuwe website biedt ook een handige agenda aan waarin de uitgebreide publiekswerking (typerend voor Liberaal Archief/Liberas) te volgen is. Verder wordt de bezoeker geïnformeerd over het onderzoek binnen de organisatie en de daaruit voortvloeiende publicaties. Suggesties voor aanpassing of verbetering zijn steeds welkom.

160.000 erfgoedstukken online