Menu
3de Karel Poma-lezing
Activiteit
dinsdag 17 september 2019

De persoonlijkheid van wijlen Karel Poma hoeft geen uitleg. Hij liet bij velen een blijvende indruk na. Daarom werd in 2017 besloten om met een aantal verenigingen een jaarlijkse Karel-Pomalezing te organiseren als eerbetoon aan leven en werk van de figuur Karel Poma met telkens een eminente spreker die een actuele invulling geeft aan de Verlichtingswaarden.

In een unieke samenwerking tussen 14 verenigingen die de Verlichtingswaarden uitdragen wil het Provinciaal Kaderinstituut Antwerpen (PKI) de intellectuele nalatenschap van wijlen baron Poma vieren. Na twee zeer succesvolle edities nodigt het PKI u met veel genoegen uit op onze derde jaarlijkse Karel Poma-lezing.

Gastspreker dit jaar is Johan Op de Beeck, voormalig journalist en veelzijdig auteur. Hij publiceerde onder meer vijf werken over het Napoleontische tijdperk en het kritische essay De bedreigde vrijheid. Uw vrije meningsuiting in gevaar? Hij zal dieper ingaan op de vrijheid van meningsuiting als fundamentele Verlichtingswaarde. De lezing wordt ingeleid door journaliste en publiciste Hind Fraihi.

 

Inschrijving is verplicht via één van de onderstaande manieren:
Email: karelpomalezing@gmail.com
Telefonisch: 03 338 80 12 (tijdens de kantooruren)

Let op, gezien het grote aantal deelnemende organisaties zal dit evenement wellicht snel volzet zijn. Gelieve dus snel in te schrijven.  

De lezing vindt plaats op maandag 14 oktober, om 20.00 u in Aula Rector Dhanis van de Universiteit Antwerpen (Kleine Kauwenberg 14).

3de Karel Poma-lezing