Menu
4 september 2019: Boek De liberale ideologie
Activiteit
maandag 19 augustus 2019

Liberas/Liberaal Archief en Liberales nodigen u graag uit op de voorstelling van De liberale ideologie. Voorbij het links-rechts denken, het nieuwe boek van prof. dr. Dirk Verhofstadt, op woensdag 4 september 2019 om 20.00 u, in de Blauwe Zaal van Liberas/Liberaal Archief.

De vrijheid is nooit definitief verworven. We moeten er elke dag blijven voor strijden. In dit manifest gaat prof. dr. Dirk Verhofstadt in op de kernpunten van de liberale ideologie. Hij roept liberalen op om het achterhaalde links-rechts paradigma achter zich te laten en resoluut een progressieve koers te varen, met als voornaamste doel de vrijheid en het zelfbeschikkingsrecht van het individu te vergroten. Verhofstadt wijst op de nood van een liberaal offensief tegen de vele conservatieve, linkse, rechtse, extreemrechtse, nationalistische en populistische krachten in onze samenleving. Het liberalisme is dé progressieve beweging omdat het radicaal opkomt voor de vrijheid van het individu, zowel hier als elders in de wereld. Alles wat dit streven belemmert, van regels en wetten over tradities en gewoontes, moet bestreden worden. Dat is volgens Dirk Verhofstadt dé uitdaging van de liberale strijd in de 21ste eeuw.

Liberas/Liberaal Archief geeft dit boek uit vanuit zijn opdracht om de geschiedenis van het vrije denken en handelen en de beginselen van het liberalisme en de Verlichting te verzamelen, te bewaren, te ontsluiten én te verspreiden.

Programma:

Welkomstwoord door Jan Kerremans, voorzitter Liberas/Liberaal Archief

*

Inleiding door Mathias De Clercq, burgemeester van Gent

en Annemie Neyts-Uyttebroeck, minister van Staat

*

Voorstelling (met Powerpoint-presentatie) door Dirk Verhofstadt

 

De toegang is gratis maar aanmelden voor deze boekvoorstelling is nodig. De avond wordt afgesloten met een receptie, u aangeboden door Liberas/Liberaal Archief. Het boek is te verkrijgen aan € 16 (exclusief verzendkosten). Aanmelden en boek bestellen kan via mail (info@liberas.eu) of telefonisch via 09 221 75 05.

4 september 2019: Boek De liberale ideologie