Menu
Bruno Van Verdeghem: "Van Kingmaker tot Debating Society. De vrijmetselaarsloge Le Septentrion en haar aanwezigheid in het openbaar leven in Gent"
Boekvoorstelling
donderdag 13 juni 2024

Over het boek
Op 2 april 1811 werd de Gentse vrijmetselaarsloge Le Septentrion opgericht, als derde werkplaats in de stad na La Félicité Bienfaisante (1805) en Les Vrais Amis (1807). Op 4 oktober 1812 werd de officiële installatie ervan gevierd in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Grootoosten van Frankrijk. Vanaf 1855 was Le Septentrion gedurende meer dan tien jaar de enige werkplaats in Gent. Dit boek richt zich op de onuitwisbare invloed die Le Septentrion en haar leden hebben gehad op het openbare leven van Gent tussen 1811 en 1960. Ondanks de uitdagingen van de Eerste Wereldoorlog behield de loge haar invloed, zij het in gewijzigde vorm. De auteur verkent niet alleen de historie van de vereniging, maar gaat dieper in op de aanwezigheid en impact van de loge in het publieke leven in Gent.

 

Over de auteur
Bruno Frank Van Verdeghem studeerde rechten en geschiedenis aan de Universiteit Gent. Na een carrière in de verzekeringswereld en de dienstensector ging hij aan de slag in het cultureelerfgoedveld. In 2018 ontving hij de prijs van de Gentse Geschiedenis voor zijn masterscriptie over de vrijmetselaarsloge Le Septentrion.

 

Praktisch
Gratis toegang. Aanmelden kan via inschrijven@liberas.eu of telefonisch via 09 221 75 05.
Het boek is op de boekvoorstelling te koop tegen een lanceringsprijs of kan nadien bij de uitgever of in de boekhandel worden besteld.

 

Donderdag 13 juni 2024, 19.30u in Liberas.