Menu
Hoffelijke Planten. Vorstelijke tuinen
Activiteit
vrijdag 14 september 2018

In iedere hedendaagse tuin kan je talloze planten aantreffen die honderden jaren geleden niet voorkwamen in onze streken. De ontdekking van nieuwe werelddelen bracht immers een heuse ontdekking van nieuwe planten en variëteiten met zich mee uit onder meer Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika.

Met materiaal uit de historische bibliotheek van de Gentse Floraliën, zoals prachtige illustraties uit het Engelse “The Botanical Magazine”, maakt de bezoeker van deze expo kennis met een tachtigtal plantensoorten die het uitzicht van onze tuinen veranderden. Ter afwisseling worden afbeeldingen van tuinen en parken getoond zoals die te zien zijn in het imposante werk “Histoire des jardins anciens et modernes” van Arthur Mangin (1824-1887). Echte planten verlevendigen het geheel.

Hoffelijke Planten, Vorstelijke Tuinen is gratis te bezoeken in Liberaal Archief/Liberas, elke werkdag van 9 tot 17 u. van maandag 17 september tot en met vrijdag 26 oktober 2018. Een begeleid bezoek door René De Herdt, vrijwillig medewerker Gentse Floraliën en samensteller van de tentoonstelling, is mogelijk op aanvraag.

 

Tentoonstelling i.s.m. de Gentse Floraliën.

Vanaf vrijdag 14 september 2018, Liberaal Archief / Liberas