Menu
I love Technology. Flanders Technology International: geschiedenis van innovatie
Tentoonstelling
woensdag 17 april 2024

Vanaf woensdag 17 april 2024 kan u in Liberas terecht voor de tentoonstelling I Technology. Flanders Technology International: een geschiedenis van innovatie. De tentoonstelling brengt de geschiedenis van FTI, maar richt zich bovenal op de sfeer van innovatie en technologie die de beurs uitstraalde. Aan de hand van de verschillende technologiedomeinen die FTI zelf definieerde, krijgt de bezoeker een blik op innovatieve technologieën die in de jaren 1980 en 1990 de bouwstenen van onze hedendaagse samenleving vormen. Foto’s, promomateriaal, objecten, originele opnames en getuigenissen van mensen die de beurs vanop de eerste rij beleefden, werpen de bezoeker terug in de tijd: toen Dirk Frimout nog een onbekende jongeman was, de semafoon nog werd gebruikt en het informatietijdperk nog in zijn kinderschoenen stond.
Liberas bewaart sinds 2020 het archief rond de organisatie van de eerste edities van FTI door IJV-IFAS vzw (Internationale Jaarbeurs Vlaanderen).

Tentoonstelling gratis te bezoeken tijdens de kantooruren in Liberas, vanaf woensdag 17 april 2024 – vrijdag 16 augustus 2024.

Vernissage op dinsdag 16 april om 18u, gratis – inschrijven via: inschrijven@liberas.eu