Menu
Symposium 30 jaar abortuswetgeving in België
Studiedag
donderdag 29 oktober 2020

Naar aanleiding van 30 jaar abortuswet in België organiseert Liberas i.s.m. CAVA in 2020 een interdisciplinair symposium rond de kwestie. Het symposium maakt een stand van zaken op van het academisch onderzoek en de praktijk in België maar kijkt ook vooruit. Panels met specialisten uit verscheidene disciplines zullen zwangerschapsafbreking en abortuswetgeving vanuit historisch, juridisch, politiek, ethisch/moreel en sociaal perspectief benaderen. Geografisch ligt de focus op België, maar steeds met aandacht voor de internationale context. De studiedag wordt afgesloten met een debat.

Een organisatie van Liberas i.s.m. CAVA .

Het symposium wordt gelivestreamd via de Facebookpagina van Liberas.

Donderdag 29 oktober 2020, 8.30u – 18.00u, Liberas.

Liberas en CAVA volgen de maatregelen die de overheid heeft uitgevaardigd om het corona-virus te bestrijden. Uw veiligheid en die van de medewerkers primeert. Om het symposium onder de huidige omstandigheden veilig te laten doorgaan, verkiezen we om niet langer publiek toe te laten in Liberas. Enkel de sprekers en leden van de organisatie zullen fysiek aanwezig zijn in de zaal. U kan het symposium dus NIET in de zaal volgen.
U kan de volledige studiedag online volgen via livestream op de Facebookpagina’s van Liberas en CAVA . Nadien worden de beelden ook gedeeld op de websites van beide organisatoren (Liberas en CAVA).

Klik hier voor het volledige programma.