Menu
Tentoonstelling Digitale Dieren
Tentoonstelling
maandag 27 februari 2023

Liberas zet intensief in op digitalisering van de collectie. Intussen zijn reeds meer dan 430.000 erfgoedobjecten te bekijken op  www.liberas.eu. Het thema van Erfgoeddag 2023, “Beestig”, zette de medewerkers van Liberas ertoe aan de proef op de som te nemen. In de zoekbalk op de website werden tientallen dierennamen ingetikt. Verrassende dierenvondsten – van Adelaar tot Zebra – kwamen tevoorschijn. Ze zijn het onderwerp van een nieuwe tentoonstelling met de toepasselijke naam Digitale dieren.
Een bezoek aan deze expo is een beetje als een bezoekje aan een dierentuin. Het is daarom ook een ideale activiteit om met kinderen te doen. Van de vogels gaat het via het pluimvee naar de katachtigen. Daarna volgt een reis naar India en Centraal-Afrika. Ook het leven onder water, reptielen en kleine huisdieren komen aan bod. De bezoeker krijgt zo een mooi beeld van de veelzijdigheid van de Liberas-collectie. Porseleinkaarten, politieke spotprenten en foto’s maken de hoofdmoot uit, maar ook affiches, boeken en vlaggen met dieren worden getoond.

 

Digitale Dieren is gratis te bezoeken tijdens kantooruren, vanaf maandag 27 februari 2023. De finissage is voorzien op Erfgoeddag, zondag 23 april 2023.