Menu
Tentoonstelling Chapeau!
Activiteit
dinsdag 2 april 2019

Draag een hoed. Het staat u goed. De hoed is niet zomaar een kledingstuk. Hij is een statussymbool en straalt klasse en elegantie uit.

Liberas/Liberaal Archief toont in de tentoonstelling Chapeau! de fiere souvenirs van 200 jaar hoeden maken en dragen. Op familiefoto’s uit de belle époque pronken de personages met hun sierlijke hoofddeksels. Foto’s van verenigingen tonen activiteiten of zomerse uitstappen, steeds met de glimlach én met hoed. Ook politici laten zich graag fotograferen met een hoed op. Porseleinkaarten en publiciteit van hoedenwinkels en -makers vervolledigen het plaatje.

In deze expo zet Liberas/Liberaal Archief het hoedenambacht in de kijker. Er wordt samengewerkt met twee gerenommeerde Gentse hoedenzaken: Tilly Modes en Chapellerie Gélaude. Ook zij duiken in hun fotoarchief en verrassen met Gents hoedenerfgoed. Het Centrum voor Volwassenen Onderwijs Spermalie Gent (opleiding modist-hoeden) en het Stadsmuseum Lokeren (waar het verhaal van de productie van vilthaar wordt verteld) werken eveneens aan deze tentoonstelling mee.

Kom gerust langs, hang uw hoed in vestiaire en geniet van Chapeau!

De tentoonstelling Chapeau! 200 jaar hoeden maken en dragen loopt van zondag 28 april (Erfgoeddag) tot en met vrijdag 23 augustus 2019. Gratis te bezoeken tijdens de week (maandag tot donderdag tijdens kantooruren, vrijdag enkel voormiddag). Op 28 april (Erfgoeddag) uitzonderlijk geopend op zondag.

Tentoonstelling Chapeau!