Menu
(Digitaal) educatief pakket: democratie
Educatie
woensdag 1 september 2021
Geschreven door: Anouk Turnock en Kim Descheemaeker

Vanuit het perspectief van burgerschap ontwikkelde Liberas in 2021 een (digitaal) educatief pakket om kinderen vertrouwd te maken met kinderrechten en de werking van een democratie. Met dit educatief pakket leren kinderen spelenderwijs kinderrechten kennen, dat een democratie de beste staatsvorm is om deze rechten te vrijwaren en gaan ze zelf creatief aan de slag om de democratie mee vorm te geven.

Via een memory-spel, filmpjes en klasgesprekken maken de kinderen kennis met kinderrechten en leren ze wat democratie is. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag. Tijdens de creatieve workshop mogen de kinderen hun eigen partij vormen, kiezen ze in groepjes enkele ‘programmapunten’ gebaseerd op het kinderrechtenverdrag en ontwerpen ze zelf een affiche. De workshop wordt afgesloten met een verkiezing waarbij de kinderen hun programma voorstellen en hun affiche laten zien.

Klik hier voor het volledige educatieve aanbod van Liberas of stuur een mailtje naar educatie@liberas.eu voor meer informatie over dit en de andere educatieve pakketten van Liberas.