Menu
Erfgoeddag 2023: Digitale dieren in Liberas
Activiteit
woensdag 12 april 2023
Geschreven door: Kris De Beule

Op zondag 23 april 2023 is het weer Erfgoeddag. In Liberas kan je die dag terecht voor een bezoekje aan een digitale dierentuin.

Dat Liberas intensief inzet op digitalisering van de collectie, wist je al. Intussen zijn reeds meer dan 450.000 erfgoedobjecten gedigitaliseerd, en te bekijken op de website www.liberas.eu. Het thema van Erfgoeddag 2023, “Beestig”, zette de medewerkers van Liberas ertoe aan de proef op de som te nemen. In de zoekbalk op de website werden tientallen dierennamen ingetikt. Het resultaat overtrof de eigen verwachtingen: verrassende dierenvondsten – van Adelaar tot Zebra – kwamen tevoorschijn. De tentoonstelling Digitale Dieren toont dit beestig erfgoed dat te vinden is op foto’s, politieke spotprenten, porseleinkaarten, affiches en vlaggen.

Een bezoek aan deze tentoonstelling is een beetje als een bezoekje aan een dierentuin. Het is daarom ook een ideale activiteit om met kinderen te doen. Elke bezoeker krijgt bovendien een gratis tentoonstellingsgids. Daarin vind je meer informatie over de Gentse dierentuin, porseleinkaarten, een merkwaardige verkiezingsaffiche, en ezeltjes op het strand van Scheveningen.

Erfgoeddag is een organisatie van FARO. Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed. Op zondag 23 april 2023 is Liberas (Kramersplein 23, 9000 Gent) doorlopend geopend van 10.00u tot 17.00u.

Wil je op Erfgoeddag een bezoekje aan Liberas combineren met nog meer beestig erfgoed? Meer dan duizend gratis activiteiten in Vlaanderen vind je hier.