Menu
Erfgoeddag: Thuis in Liberas
Activiteit
maandag 8 april 2024
Geschreven door: Kris De Beule

Op zondag 21 april 2024 is het opnieuw Erfgoeddag, dit jaar met als thema “Thuis”. In Gent alleen al doen meer dan 35 organisaties hieraan mee, waaronder vanzelfsprekend Liberas. Het thema wordt door Liberas zeer letterlijk geïnterpreteerd: onder het motto “Thuis in Liberas” zijn er die namiddag rondleidingen achter de schermen.

Heeft u altijd al willen weten wat er precies gebeurt in dat witte gebouw op het Kramersplein, hoe een archiefdepot er uitziet en hoe erfgoed op een professionele en duurzame wijze wordt bewaard? Dan is deze editie van Erfgoeddag het uitgelezen moment. De Liberas-medewerkers geven deskundige uitleg en antwoorden op al uw vragen. Een rondleiding duurt een klein uurtje en elk uur is er een nieuwe rondleiding voorzien (13:00 – 14:00 – 15:00 en 16:00).

Reserveren is verplicht en kan tot 19 april 2024. Maar het aantal plaatsen per tijdslot is beperkt. Vlug reageren is dus de boodschap, want vol is vol. Stuur een mailtje naar inschrijven@liberas.eu. Vermeld hierbij duidelijk het gewenste tijdslot en het aantal deelnemende personen. De dag zelf starten de rondleidingen stipt om elk uur. Het kelderdepot is helaas niet toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking (rolstoel). De rest van het gebouw wel.

Erfgoeddag is een organisatie van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Surf naar www.erfgoeddag.be voor het volledige programma en alle erfgoedactiviteiten in Vlaanderen.

Erfgoeddag: Thuis in Liberas