Menu
Erfgoedklasbakken
Educatie
woensdag 23 februari 2022
Geschreven door: Anouk Turnock

Dit jaar is Erfgoeddag uitzonderlijk voor scholen een hele erfgoedweek! Van 25 tot en met 29 april 2022 kan je een Erfgoedklasbak uitnodigen in jouw klas, of een bezoekje brengen bij een erfgoedinstelling. Het educatieve team van Liberas zet hier ook op in met twee pakketten.

Ontwerp je eigen porseleinkaart

De archiefcollectie van Liberas telt zo’n 6.000 porseleinkaarten. Allemaal zijn het verzorgde, kleine drukwerkjes uit de 19e eeuw die door handelaars, verenigingen en personen gebruikt werden om zichzelf te presenteren. Na enkele tips en tricks gaan de leerlingen zelf aan de slag en maken een eigen ontwerp naar 19e-eeuws model. Een wit blad papier, enkele kleurpotloden en flink wat fantasie volstaan.

“Archief, Wablief?!?”

Wat is archief? Welke schatten kan je allemaal vinden in een archiefbewaarplaats? Wat gebeurt daar? En waarom is het belangrijk om dingen te bewaren? Archief, Wablief?! laat je kennismaken met archief en neemt je mee op een exclusieve rondleiding in het archiefdepot van Liberas, een plek waar bezoekers normaal niet mogen komen.

Meer informatie?

Van maandag 25 april tot vrijdag 29 april 2022 van 10:00 tot 17:00, bij Liberas (Kramersplein 23, 9000 Gent) of ter plaatse in de klas.

Deze locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, en op wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters.

Reserveren is verplicht en kan via educatie@liberas.eu of telefonisch: 09 221 75 05

Meer informatie over onze educatieve werking: https://www.liberas.eu/educatie.