Menu
Het Betere Boek “ontdenkt” Afrika
Activiteit
donderdag 17 september 2020

Het Betere Boek is het jaarlijkse boekenfestival van het Willemsfonds. Voor de editie van 10 oktober 2020 (met als thema Ontdenk Afrika) stelden curatoren Nadia Dala en Omar Ba een programma samen op verschillende locaties in Gent. Ook in de Blauwe Zaal van Liberas vinden enkele lezingen plaats. Nadia Dala spreekt er met dichter Taha Adnan en met Abdelkader Benali, die zijn nieuwste boek Reizigers van een nieuwe tijd komt voorstellen.

Er zijn daarnaast activiteiten in het Geuzenhuis, bibliotheek de Krook, de Minardschouwburg en kunstencentrum Vooruit.

Tentoonstelling Arrival/Departure

In het kader van Ontdenk Afrika werd aan de Marokkaanse kunstenaar Younes Baba-Ali gevraagd om een of meerdere creaties te maken met de fotocollectie van Liberas als inspiratiebron. Liberas beschikt over een uitgebreide collectie foto’s over Congo vanuit de toenmalige voorlichtingsdienst InforCongo.

Younes Baba-Ali maakte vorig jaar voor de Biënnale van Lubumbashi drie installaties. De pogingen om deze kunstwerken terug naar België te krijgen, maken deel uit van de reflectie rond de (on)mogelijkheid van (internationale) uitwisseling. Arrival/Departure zal de drie bestaande installaties tonen en minstens één nieuwe creatie.

Voor alle praktische informatie en het bestellen van tickets zie www.hetbetereboek.be of de agenda van Liberas op deze website. Opgelet, omwille van de coronamaatregelen is het niet mogelijk op de dag zelf te beslissen welke lezingen u wenst bij te wonen. Bij aankoop van uw dagpas dient u uw keuze reeds aan te geven.

Het Betere Boek “ontdenkt” Afrika