Menu
Informatie aan Zee
Digitalisering
dinsdag 3 september 2019

Op 19 en 20 september organiseert VVBAD (Vlaamse koepel van Bibliotheken, Archieven en Documentatiecentra) de 16e editie van ‘Informatie aan Zee’. Dit tweejaarlijks congres richt zicht tot informatieprofessionals.

De medewerkers van het project ‘Catching the Digital Heritage’ (Liberas/Liberaal Archief i.s.m. Amsab-ISG), zullen voor deze editie een presentatie geven over het verloop van het project dat zich richt op de archivering van websites. Websites bieden schatten aan informatie, maar ze zijn ook dynamisch. Informatie die gisteren te zien was, is dat vandaag misschien niet meer. Daarom is het van groeiend belang om websites te archiveren, bruikbaar te maken én te vrijwaren voor toekomstig onderzoek. Het is een problematiek waar alle archiefinstellingen mee worden geconfronteerd en waar samenwerking zich opdringt.

Op 19 september geeft Catching the Digital Heritage-medewerker Jeroen Fernandez een tussentijdse stand van zaken waarbij vooral aandacht gaat naar softwareprogramma’s om websites te archiveren, het gebruik van metadata en de toegankelijkheid van het gearchiveerde materiaal.

Meer weten over Informatie aan Zee? Klik hier.

 

Informatie aan Zee