Menu
Internationale Archieven Dag
Collectie
vrijdag 7 juni 2019

Zondag 9 juni 2019 is het Internationale Archieven Dag, sinds 2008 een initiatief van de International Council on Archives (ICA) dat in 1948 werd opgericht onder de auspiciën van UNESCO. Heel wat archiefdiensten brengen dan wereldwijd de betekenis en het belang van archieven onder de aandacht van  het breder publiek. Zo ook in Vlaanderen. Heeft u naast Liberas/Liberaal Archief al gehoord van het ADVN, Amsab-ISG, AMVB, CAVA, KADOC-KU Leuven, Letterenhuis en VAi? Maak kennis met de unieke collecties van deze culturele archieven!

De culturele archieven documenteren samen het verleden van Vlaanderen in al zijn verscheidenheid. Of je nu student, onderzoeker, leerkracht of erfgoedliefhebber bent, hun schatkamers staan ter beschikking van elke geïnteresseerde. Archieven en hun collecties zijn er namelijk door en voor iedereen. Daarom willen deze acht culturele archieven hun expertise graag delen voor het bewaren en valoriseren van waardevol, maar kwetsbaar erfgoed.

Voor deze gelegenheid plaatsen de acht archieven elk een collectiestuk in de kijker. Liberas/Liberaal Archief koos voor het archief van senator Lucienne Herman-Michielsens.

Internationale Archieven Dag