Menu
LA Cahier 3: Verkiezingskoorts.
Onderzoek
maandag 9 april 2018

Op 20 april 2018 verscheen het derde nummer van het LA Cahier. Vanaf het verschijnen van het eerste nummer van het LA Cahier (2016, over sporterfgoed) stond het idee centraal om aan de hand van toegankelijke historische artikels inzicht te verschaffen in de rijkdom van de collectie van Liberaal Archief/Liberas. De reacties waren bijzonder positief en na een tweede LA Cahier (2017, zorg) is er nu dus een nummer dat het verkiezingserfgoed centraal stelt.

Voor de praktische realisatie zorgde de historische onderzoeksgroep die Liberaal Archief/Liberas in 2017 heeft opgebouwd en die langzaam op kruissnelheid komt. Het uitwerken van deze bijdragen heeft duidelijk gemaakt dat verkiezingsmateriaal een van de sterkhouders is van de collectie Liberaal Archief/Liberas. Er doken tijdens het onderzoek bijgevolg nog wat nieuwe idee├źn op om hier verder mee aan de slag te gaan.

Voor het LA Cahier is ook nu op zoek gegaan naar een interessante gastbijdrage. Prof. Dr. Peter Van Aelst (Universiteit Antwerpen), specialist politieke communicatie, heeft het in LA Cahier 3 over personalisering van politieke communicatie. Een thema dat in 2018 reeds herhaaldelijk in het nieuws kwam en dat ook aangeeft dat voor de (digitale) collectie van de toekomst een nieuwe aanpak zich opdringt.

LA Cahier 3: Verkiezingskoorts.