Menu
Op bezoek bij VIEF.
Collectie
donderdag 7 juni 2018

Op 31 mei 2018 was Peter Laroy (directeur Liberaal Archief/Liberas) te gast op een bestuurskaderdag van de West-Vlaamse VIEF-afdelingen. Hij kreeg er de gelegenheid om de werking en de collectie van Liberaal Archief/Liberas uitgebreid uiteen te zetten.

VIEF is de liberale sociaal-culturele vereniging voor ouderen. De organisatie werkt reeds jarenlang samen met Liberaal Archief/Liberas. De collectie bevat intussen archief, tijdschriften, fotomateriaal en zelfs wat film en audio.

De provinciaal verantwoordelijke van VIEF toonde zich in de inleiding uiterst tevreden over deze samenwerking. “Wanneer ik vragen heb over de historische werking, over oprichtingsdata of over een bestuurssamenstelling wend ik mij tot Liberaal Archief/Liberas. Binnen enkele uren bezorgt een medewerker van Liberaal Archief/Liberas mij dan de gevraagde informatie of, indien iets meer zoekwerk, informeert mij dat er aan gewerkt wordt. Ook bij mijn vragen over de langdurige bewaring en opslag van digitale informatie kreeg ik reeds nuttige tips vanuit Liberaal Archief/Liberas.”

Een aantal aanwezigen kende Liberaal Archief/Liberas uiteraard en maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal archiefstukken te schenken. De directeur trok derhalve met een volgeladen wagen terug naar Gent, niet zonder eerst nog de nagelnieuwe VIEF-pin te hebben gekregen om toe te voegen aan de collectie.

Verenigingen die kennis willen maken met Liberaal Archief/Liberas kunnen steeds contact opnemen. Een van de medewerkers komt bij u langs met het verhaal over het belang van archiveren, het bewaren van cultureel erfgoed of wat te doen met digitalisering. Een bezoek aan het gebouw en depot Kramersplein Gent kan ook steeds worden aangevraagd via info@liberas.eu

Meer informatie? Klik hier.

Op bezoek bij VIEF.