Menu
LA Cahier 3: Verkiezingskoorts. De strijd om de kiezer in de Belgische politiek (19de- 21ste eeuw)
LA Cahier
woensdag 11 april 2018

Bij de opening van Stem Sixties! verschijnt ook een nieuw LA Cahier. In dit derde cahier met als titel Verkiezingskoorts vindt u onder meer een handig overzicht van de rijke collectie verkiezingsmateriaal die in Liberaal Archief/Liberas bewaard wordt. De wetenschappelijke staf van Liberaal Archief/Liberas ging concreet aan de slag met dit verkiezingserfgoed om brede politieke en sociale evoluties in de Belgische samenleving in kaart te brengen.

Hoe veranderde de kiespropaganda in relatie tot het kiesstelsel in België? Hoe speelde de Liberale Partij tijdens verkiezingen in op het open, seculariserende en bevrijdende klimaat van de jaren 1960? Waarom waren de wetgevende verkiezingen van 1965 zo belangrijk voor de liberalen? Tot slot gaat prof. dr. Peter Van Aelst (Universiteit Antwerpen) dieper in op politieke campagnes in het digitale tijdperk.

Het derde LA Cahier, met bijdragen van dr. Christoph De Spiegeleer, Kim Descheemaeker, Ruben Mantels en prof. dr. Peter Van Aelst, kost € 20 en is te koop vanaf vrijdag 20 april 2018. Aanwezigen op de openingsavond van Stem Sixties! krijgen het gratis mee naar huis.

LA Cahier 3: Verkiezingskoorts. De strijd om de kiezer in de Belgische politiek (19de- 21ste eeuw)