Menu
Schenk verkiezingsdrukwerk aan Liberas
Collectie
dinsdag 28 mei 2024
Geschreven door: Kris De Beule

Op zondag 9 juni 2024 zijn er verkiezingen voor het Vlaamse, federale en Europese parlement. En op 13 oktober 2024 volgen de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Intussen valt er heel wat verkiezingsdrukwerk in de brievenbus. Veel verdwijnt in de prullenmand, maar ook verkiezingserfgoed is belangrijk en verdient een plaatsje in de collectie van Liberas.

Vroeger focuste Liberas zich uitsluitend op het erfgoed van de brede liberale beweging in ons land. Een uitgebreide collectie verkiezingspropaganda werd aangelegd. In de beeldbank kan men terugblikken op alle voorbije verkiezingen en vindt men honderden affiches, folders en pamfletten. Liberas wil deze traditie verderzetten en ook het verkiezingsjaar 2024 uitgebreid documenteren. Naast de traditionele liberale partij behoren ook nieuwe liberale initiatieven, scheurlijsten en kartellijsten tot dit verzamelgebied.

Liberas doet een oproep aan alle lezers van deze website om de verkiezingspropaganda die in de brievenbus valt te bewaren en te schenken. Aan alle kandidaten eveneens een oproep om van hun folders en affiches een exemplaar aan Liberas over te maken. U kan alles zelf afgeven op het Kramersplein, maar wellicht is het makkelijker en handiger dat u contact opneemt met relatiebeheerder Kris via kris.debeule@liberas.eu. Hij maakt graag een afspraak met u om alles op te halen.