Menu
Tentoonstelling Digitale dieren
Tentoonstelling
dinsdag 7 februari 2023
Geschreven door: Kris De Beule

Dat Liberas de laatste jaren intensief inzet op digitalisering van de collectie, wist u al. Intussen zijn reeds meer dan 440.000 erfgoedobjecten gedigitaliseerd, en te bekijken op deze website.

Het thema van Erfgoeddag 2023, “Beestig”, zette de medewerkers van Liberas ertoe aan de proef op de som te nemen. In de zoekbalk op de website werden tientallen dierennamen ingetikt. Het resultaat overtrof de eigen verwachtingen: verrassende dierenvondsten – van Adelaar tot Zebra – kwamen tevoorschijn. Ze zijn het onderwerp van een nieuwe tentoonstelling met als toepasselijke naam Digitale Dieren.

Een bezoek aan deze tentoonstelling is een beetje als een bezoekje aan een dierentuin. Het is daarom ook een ideale activiteit om met kinderen te doen. De gevonden dieren worden per soort gepresenteerd. Van de vogels gaat het naar de katachtigen en neemt de expo u mee op safari naar Afrika. Ook reptielen, vissen en dieren van bij ons getoond. Daarnaast is er ook aandacht voor dierenrechten, en jawel… zelfs voor dieren in de politiek. 

Deze digitale dierentuin geeft een mooi beeld van de veelzijdigheid van de erfgoedcollectie die in Liberas bewaard wordt. Porseleinkaarten, politieke spotprenten en foto’s maken de hoofdmoot uit, maar deze expo toont ook affiches, boeken, vlaggen en andere objecten uit de collectie.

Digitale dieren is tijdens de kantooruren gratis te bezoeken in Liberas, vanaf maandag 27 februari 2023. De finissage is op Erfgoeddag, zondag 23 april 2023.