Menu
Tentoonstelling Science & Archetypes
Activiteit
donderdag 29 augustus 2019

Met de expo Science & Archetypes. Een zoektocht naar vrijheid via kunst begeeft Liberas/Liberaal Archief zich op nieuwe paden. Een kunsttentoonstelling valt misschien niet meteen te verwachten in een archief.  Maar juist het verrassende, het onverwachte, werkt verfrissend en verruimend.

Kunstenares Guen Dirks werkte voor Liberas/Liberaal Archief een concept uit met zowel abstract als figuratief werk. Beide staan met elkaar in contrast maar tegelijkertijd ook in verbinding. Haar abstracte kunst vindt inspiratie bij de wetenschap. Het hoeft niet herhaald dat ook tijdens de Verlichting of de Eeuw van de Rede een sterk geloof en vertrouwen in de wetenschap werd ontwikkeld. Haar archetypes nodigen uit tot zelfreflectie en zelfontdekking. Het archetype van de vrijheid wakkert een zoektocht naar de vrijheid in onszelf aan. Een installatie verbindt beide werelden, de wereld van de rede en de wereld van het gevoel, verbindt Science & Archetypes.

De vernissage met een inleiding door prof. dr. Paul Verhaeghe (UGent) heeft plaats op vrijdag 13 september om 20.00 u. in Liberas/Liberaal Archief. Mail naar info@liberas.eu om u aan te melden.

De tentoonstelling loopt van maandag 16 september tot en met vrijdag 18 oktober 2019, en is gratis te bezoeken tijdens kantooruren (maandag tot donderdag van 8.30 u. tot 17.00 u., vrijdag van 8.30 u. tot 12.30 u.)

Meer info vindt u ook op www.guendirks.be

Tentoonstelling Science & Archetypes