Menu
Winnaar "de mooiste aanwinst 2020"
Collectie
maandag 11 januari 2021

Onze wedstrijd “de mooiste aanwinst van 2020” is afgelopen. De schilderijen van de familie Popp kwamen als grote winnaar uit de bus. Liberas ontving (vanwege mevr. Inge Merck uit Mainz) een schilderij van Philip-Christian Popp (1805-1879), cartograaf en eigenaar van diverse liberale bladen in Brugge (o.a. Journal de Bruges). Hij verwierf naam als uitgever van de kadastrale Atlas van België. Ook een schilderij van zijn zoon Adolphe Popp (1838-1895) verrijkte de collectie. Deze handelaar en journalist bouwde mee de badplaats De Haan uit en was bevriend met onder meer Félicien Rops en Georges Rodenbach.

Schilderij van Philip-Christian Popp (1805-1879), en van zijn zoon Adolphe Popp (1838-1895)

Heeft u hierop gestemd? Dan maakt u kans op een boekenbon. Een onschuldige hand trekt binnenkort de 5 winnaars. Zij krijgen een berichtje in hun mailbox.

Op de tweede en derde plaats: Eric De Noorman, een stripverhaal dat na de Tweede Wereldoorlog verscheen in Het Laatste Nieuws en de digitale kabinetsarchieven. In 2020 begroette Liberas de komst van de kabinetsarchieven Gatz en Peeters (Vlaamse regering) en De Backer, De Block en De Croo (federale regering). Deze bestanden zijn intussen veilig en duurzaam bewaard in het e-depot van Liberas.

Klik hier om de top 10 te bekijken. Stemmen is niet meer mogelijk.