Menu
Winnaar mooiste aanwinst 2022
Collectie
woensdag 11 januari 2023

Twee vlaggen uit de wijk Stokkel te Sint-Pieters-Woluwe (Liberale Associatie en Liberale Jonge Wacht) zijn de ietwat verrassende maar verdiende winnaar geworden van de Liberas-wedstrijd “De mooiste aanwinst van 2022”. Van de 88 deelnemers stemden er maar liefst 23 voor deze stille getuigen van het rijke liberale verenigingsleven in Sint-Pieters-Woluwe tijdens en na het Interbellum. Het zijn trouwens de eerste vlaggen uit deze Brusselse gemeente die in de Liberas-collectie zijn opgenomen.

Op plaats twee (met 20 stemmen) eindigt het persoonsarchief van Cecilia Ameye. De familie Ameye uit Ronse speelde een voorname rol op industrieel, politiek en cultureel vlak. In 2022 werd het familiearchief aangevuld met persoonlijke stukken van Cecilia Ameye (1879-1953), artistiek mecenas, journaliste en dichteres. Zij onderhield nauwe contacten met Stijn Streuvels en promootte het oeuvre van Peter Benoit.

En op de derde plaats staat het (foto)archief van de International Club of Flanders met 16 uitgebrachte stemmen. Het archief van deze Gentse netwerkclub bevat meer dan 17.000 foto’s. Naast heel wat digital born foto’s werden ook meer dan 50 mappen met chronologisch geordend fotomateriaal en enkele gastenboeken aan Liberas overgemaakt.

Uit de 88 deelnemers aan de wedstrijd zal een onschuldige hand drie winnaars trekken. Zij krijgen een online boekenbon.

Intussen kwamen ook in de eerste dagen van januari reeds enkele nieuwe schenkingen binnen. Een nieuwe wedstrijd kan beginnen. Heeft u zelf nog interessant liberaal- of bedrijfserfgoed? Aarzel niet om contact te nemen met Liberas-medewerkers Bruno of Kris via bruno.vanverdeghem@Liberas.eu of kris.debeule@liberas.eu. Liberas komt graag bij u langs.