Menu
Archief wablief?!
Educatie
donderdag 9 mei 2019

 

Wordt verwacht

Expo: Wie zal het zeggen? Censuur en vrije meningsuiting in de collectie van Liberas/Liberaal Archief

Censuur blijkt nog steeds brandend actueel. Maar wat betekent “censuur” precies? Waarom wordt er gecensureerd en hoe?
In het najaar opent de tentoonstelling Wie zal het zeggen? Censuur en vrije meningsuiting in de collectie van Liberas/Liberaal Archief. Voor leerlingen van 8 tot 12 jaar is er een gratis educatief pakket met rondleidingen in de tentoonstelling en het archief, en creatieve workshops rond het thema “censuur”. Zo gaan we dieper in op “censuur in de literatuur” en “beeldmanipulatie”.

 

De rondleiding en workshop duren samen ca. 2,5 uur en vinden plaats in de periode van 12 november 2019 tot 27 maart 2020. Er kan nu al gereserveerd worden.

Hou zeker onze website in de gaten voor meer informatie www.liberas.eu, stuur een mailtje via educatie@liberas.eu, of bel naar 09/221.75.05.

 

Met Archief, Wablief?! biedt Liberas/Liberaal Archief gratis rondleidingen en creatieve workshops aan voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Tijdens het schooljaar zijn er workshops voor klassen en in de vakantieperiodes workshops met vrije inschrijvingen.

Wat is archief ? Wat kan je allemaal vinden in een archiefbewaarplaats? Wat gebeurt daar? Waarom is het belangrijk om dingen te bewaren? Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens een rondleiding in het archiefdepot van Liberas/Liberaal Archief, een plek waar het grote publiek normaal niet mag komen.

Tijdens de creatieve workshops gaan de kinderen aan de slag met de uitgebreide collectie foto’s, posters en kranten uit het archief en leren ze over thema’s zoals democratie en vrijheid van meningsuiting.

Dit pakket past binnen de eindtermen van het basisonderwijs: Mens en maatschappij (tijd, politieke en juridische verschijnselen, brongebruik), Muzische vorming (beeld) en Nederlands (lezen, spreken en schrijven).

Meer weten? Stuur een mailtje naar educatie@liberas.eu, of bel naar 09/221.75.05.

 

Waar? Liberas/Liberaal Archief – Kramersplein 23, 9000 Gent

Wanneer? Ma – do: 9u – 17u, vrijdag: 9u – 12 u.

Wie? Kinderen van 8 tot 12 jaar

Archief wablief?!