Menu
De liberale strijd om vrouwenkiesrecht
Boekvoorstelling
dinsdag 8 oktober 2019

In 2019 is het exact 100 jaar geleden dat Nederland het vrouwenkiesrecht invoerde.

Ter gelegenheid van dit jubileum publiceerden Fleur de Beaufort en Patrick van Schie (beiden verbonden aan de Nederlandse TeldersStichting) een boek dat niet enkel aandacht heeft voor de geschiedenis van het vrouwenkiesrecht, maar ook voor de liberale inbreng in deze strijd. Het boek bevat een algemene historische schets over de visies op vrouwenrechten die zich in Europa ontwikkelden van de 17de tot de 19de eeuw, beschrijft de omgang van de politiek in het algemeen en liberalen in het bijzonder met het vrouwenkiesrecht, en bekijkt met een panoramische blik de invoering van stemrecht voor vrouwen in de Europese landen. Tot slot gaan de auteurs ook na welke veranderingen en effecten de invoering van het vrouwenkiesrecht met zich meebrachten.

Op uitnodiging van Liberas/Liberaal Archief, Liberale Vrouwen en Willemsfonds Mechelen komen beide auteurs hun boek in België voorstellen.

Dinsdag 8 oktober 2019 om 20.00 u. – Campus Pitzemburg, Bruul 129, 2800 Mechelen – gratis toegang – aanmelden via info@liberas.eu.

Vanaf 19.00 u. zijn er gratis parkeerplaatsen voorzien op de speelplaats van Campus Pitzemburg.