Menu
Gent Leest: word stadslezer
Activiteit
dinsdag 24 september 2019

Gent Leest is een gloednieuw lezersplatform voor iedereen in Gent die houdt van boeken en van lezen. Voor lezers en voorlezers, bezoekers van de bibliotheek en van boekhandels, leden van boekenclubs, voorleesvrijwilligers, maar ook voor mensen die anders lezen – in een andere taal, met een beperking – of die van atypische genres houden…

Bibliotheek De Krook bouwt dit platform uit samen met haar culturele en literaire partners in de stad, waaronder Liberas/Liberaal Archief. ‘Omdat we samen meer bereiken dan elk afzonderlijk, omdat we geloven in de kracht van lezen, omdat boeken mensen met elkaar verbinden en omdat een stad dé plek is voor de kunst van het samenlezen.’

Ben je verslingerd aan lezen? Voel jij ook de drang om iedereen dat geweldige boek aan te raden? Wil je jouw leeservaring of favoriete leesplek met andere Gentenaars delen? Word stadslezer en bouw mee aan Gent Leest. Als stadslezer deel je een drietal keer per jaar boekentips, je favoriete leesplekken of literaire nieuwtjes met andere Gentenaars. Je krijgt een ambassadeurspakket, begeleiding waar nodig en vooral, stapels dankbaarheid.

Maak via Gentleest.be alvast kennis met de eerste negen stadslezers. Heb je zin om mee te schrijven aan dit project? Meld je dan voor eind oktober aan op www.gentleest.be.

In februari 2020 wordt de volledige website van Gent Leest gelanceerd. Maar wie graag wil weten hoe Gent Leest er zal uitzien kan alvast een kijkje nemen op www.leuvenleest.be.

 

Gent Leest: word stadslezer