Menu
Sporen van democratie
Publicatie
maandag 18 januari 2021

In 2020 liep in Liberas het project Sporen van Democratie rond verkiezingserfgoed. In verkiezingstijd springen pamfletten minder in het oog dan een affiche en belanden onverwacht en anoniem in de brievenbus. Het drukwerk verdwijnt even gemakkelijk als het komt. Dit erfgoed is net daarom bijzonder kwetsbaar. Liberas heeft als collectiebeherende instelling al tientallen jaren verkiezingserfgoed verzameld. Als concreet resultaat van het project zijn nu duizenden (liberale) verkiezingspamfletten online raadpleegbaar via www.liberas.eu.

De uitgave Sporen van Democratie plaatst een extra schijnwerper op deze nobele onbekenden. Projectmedewerker Florian Van de Walle selecteerde telkens twee pamfletten uit de liberale kiescampagnes na de Tweede Wereldoorlog. Hij vulde dit aan met een korte schets van de inzet, het verloop en het resultaat van iedere kiesstrijd. Het boek refereert op deze manier naar een van de belangrijkste processen uit de hedendaagse democratie, verkiezingen.

 

Florian Van de Walle. Sporen van Democratie. Het boek is te koop aan €15. Wie een exemplaar wil bestellen kan een mailtje sturen naar info@liberas.eu.

Sporen van democratie