Menu
The civilising offensive
Onderzoek
woensdag 16 januari 2019

Eind 2018 lanceerde Liberas/Liberaal Archief een nieuwe internationale boekenreeks: New Perspectives on the History of Liberalism and Freethought. De uitgave van deze reeks is in handen van de Berlijnse academische uitgeverij De Gruyter Oldenbourg.

Het is de bedoeling om tweejaarlijks een nieuw volume uit te brengen, telkens gebaseerd op de internationale colloquia die doorgaan in Liberas/Liberaal Archief. De colloquia en ook deze bijhorende boekenreeks staan open voor voorstellen van externen, maar worden steeds gekoppeld aan het collectieprofiel en werkgebied van Liberas/Liberaal Archief. Om een maximale internationale verspreiding te garanderen, is deze reeks via het platform van de uitgever in Open Access gratis te consulteren.

Het eerste volume The Civilising Offensive. Social and educational reform in 19th century Belgium bouwt verder op het internationale colloquium dat in 2017 werd gehouden rond het thema volksontwikkeling tijdens de 19de eeuw. Hoofdredacteur is dr. Christoph De Spiegeleer, onderzoeksverantwoordelijke in Liberas/Liberaal Archief.

Met bijdragen van Christoph De Spiegeleer, Lieselot De Wilde, Bruno Vanobbergen, Michel Vandenbroeck, Evelyne Deceur, Maria Bouvernie-De Bie, Angelo van Gorp, Stijn Van de Perre, Christina Reimann, Jeffrey Tyssens, Carmen Van Praet, Amandine Thiry, Thomas D’haeninck en Christophe Verbruggen.

Het boek The Civilising Offensive. Social and educational reform in 19th century Belgium is gratis online te consulteren in Open Access via de website van de uitgeverij.

Wilt u liever een fysiek exemplaar? Het kan ook besteld worden aan € 49,95 via info@liberas.eu.

The civilising offensive