Menu
Werken in de buurt
Activiteit
maandag 25 april 2022

Het komende halfjaar beweegt er heel wat in de buurt van het Liberas-gebouw op het Kramersplein in Gent. Enkele ingrijpende wegenwerken zorgen ervoor dat bezoekers rekening moeten houden met een aantal wegomleggingen.

Werken Muinkbrug

Vanaf half april tot eind december 2022 vinden er uitgebreide onderhoudswerken plaats aan de Muinkbrug. Wie vanuit de E17 of de buurt Kinepolis richting Kramersplein of (parking) St.-Pietersplein wenst te rijden, wordt omgeleid naar de Gentse stadsring R40. Via de Kunstlaan kan de parking St.-Pietersplein worden bereikt. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van een noodbrug.

Werken Overpoortstraat

Vanaf begin mei tot eind augustus 2022 zijn er werkzaamheden in de Overpoortstraat. Stad Gent legt de Overpoortstraat opnieuw aan, maakt het veiliger en aangenamer voor voetgangers en fietsers, verhoogt het aantal fietsenstallingen en creƫert een groenere omgeving met meer ruimte voor terrassen. De achterzijde van het Liberas-gebouw blijft bereikbaar via de Jan-Frans Willemsstraat en de Voetweg (waar tijdelijk dubbele rijrichting is toegestaan) (klik hier voor meer info).